martes, 10 de noviembre de 2009

Muntatges Multimèdia

Multimèdia: dit de la tècnica, l’aparell, etc., que combina diversos mitjans tècnics d’informació.
-En la Multimèdia lineal, l’usuari no té control sobre la navegació. L’objecte multimedia avança de principi a fi. És el cas de les pel•lícules.
-En la Multimèdia no lineal, el sistema permet la interactivitat per controlar l’avanç de l’objecte multimèdia; es pot saltar d’un lloc a un altre o d’un objecte a un altre enllaçat, com per exemple, en un DVD amb menús.

Format d’àudio
Hi ha dos tipus de formats d’àudio: el mostreig i reproduït a partir de formulacions matemàtiques.

Compressió de fitxers d’àudio
En la digitalització per mostreig, quan el so s’ha de digitalitzar dura en el temps i la freqüència del mostreig és elevada, el fitxer resultant és molt gran. Això en complica l’emmagatzament i la distribució a través de les xarxes d’Internet. Per corregir aquest problema i aconseguir fitxers més petits i sense perdre qualitat els apliquen sistemes de compressió.

Un sistema de compressió és un conjunt d’algoritmes matemàtics que, aplicats al fitxer de mostreig, permeten reduir-ne la mida.

Formats i còdecs:
Format: és la manera com es genera el fitxer.
Còdec: és l’algoritme de compressió que s’utilitza perquè ocupi menys espai.

Contenidors: alguns formats de vídeo admeten diferents còdecs de compressió.

Compressió de fitxers de vídeo
Sense els sistemes de compressió i codificació de vídeo, els fitxers resultants serien d’una mida tan gran que aquesta n’impediria la distribució, no només per Internet, sinó fins i tot en format DVD o CD.

No hay comentarios:

Publicar un comentario